Integrasjonen av Google analytics

I dette blogginlegget skal jeg skrive litt om hvordan google analytics fungerer samt drøfte litt på hvordan norske bedirfter kan migrere dette analyseverktøyet for å få forstå det på best mulig måte. Jeg skal også skrive litt om den nye versjonen av google analytics samt hva den tilbyr til brukeren av verktøyet.

Google Analytics er et analyseverktøy som hovedsaklig blir brukt av markedsførere. Analyseverktøyet har muligheten til å vise deg hvor mange som besøker nettsiden din samt hvordan forbrukeren navigerer seg inne på nettsiden. Google analytics blir i 2023 omgjort til google analytics 4 (mer om dette kommer under).

Google analytics 4:

Jeg mener at google analytics 4 kan være et effektivt verktøy for norske bedrifter fordi det i likhet med univercial analytics gir deg mange fordeler. En av disse fordelene er at du kan få en “finstemt og sømløs integrasjon med Googles annonseringsplattformer for at du skal kunne optimalisere kampanjeresultatene og øke avkastningen på markedsføringstiltakene dine“. Google analytics 4 fokuserer også mer på kunstig innteligens i større grad og vil derfor gi brukeren en bedre innsikt i hva som foregår på nettstedet. Analytics 4 vil også bære en mye dypere integrasjon med google ads og vil fungere bedre med den enn før. Analyseverktøyet blir drevet på den største søkemotorplatformen i verden og gir deg dermed mer effektiv og presis data, eksponering og informasjon.

Litraturliste:

https://support.google.com/analytics/answer/10089681?hl=no

https://nettrafikk.no/google-analytics-4/

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *