Student i en Pandemi

Det å være en så kalt “Coronastudent“har og er fortsatt tøft. For mange studenter har det vært en vanskelig periode i deres liv der man har sett lite og gjort lite på en dagligbasis. Dette er blant annen på grunn av stadige “Lock Downs”, 1 meter avstand og skjenke stopp ,men det jeg mener kanskje mange studenter har slit mest med når det kommer til skole er spesielt overgangen fra ordinær skole og campus til hjemmeskole og selvstendig jobbing. En stor faktor til dette er at man må lære seg og kommunisere effektivt over internett på mange forskjellige skole plattformer noe man ikke gjort så mye før i hverfall ikke til den grad man bruker det i dag.  

Personlig har noe av det vanskeligste vært å bland annet følge med på  Zoom forelesinger der man ofte møter på svarte skjermer å lite motivasjon samt må du få i deg masse koffein slik at du kommer deg gjennom forelesningen. Under forelesingene sitter du å tenker på all den tiden du ikke får vært venner og familie. Dette er erfaringer jeg selv har opplevd å ting jeg tenker på en daglig basis som student. Jeg tror mange andre studenter også kan relatere til disse tingene. Pandemien har satt preg på studenter på godt og vondt , men alt handler om perspektiv. Det er sikkert mange studenter der ute som har hatt mange positive opplevelser i denne perioden selv om det til tider kan føles som om verden faller sammen. Kanskje har man flyttet hjem i perioden og kommet nærmere familien eller har blitt en bedre student på grunn av at det har vært hjemmeskole og man kanskje har fått bedre fokus av dette. Det er alltid noen som vil tjene på slike situasjoner.

Det jeg tenker man kan ta med seg videre fra pandemien er blant annet det at man som student har lært seg å studere på en helt annen måte enn før. Det gjelder ikke bare den teknologien man har tatt i bruk for samarbeid og kommunikasjon , men også at man har lært seg å jobbe mer strukturert og mer fleksibelt på egenhånd enn det man var vant til før pandemien inntok over hele verden. Disse egenskapene kan man ta med videre i en stadig endrende teknologisk verden.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *