Refleksjons Notat av perioden med bloggskrivning.

I dette refleksjonsnotatet har jeg tenkt til å reflektere på hva jeg har opplevd og lært ved å opprette en blogg, hva konsekvensene på noen av de tekologiene jeg har skrevet om kan ha for fremtiden og til slutt skal jeg utdype på det jeg mener var de mest inntresante temaet vi gikk gjennom i denne perioden med blogg skriving.

En av egenskapene man bør eie når man skriver er egenskapen til å skrive godt og reflektert, man bør kunne se en sak eller det man skriver om fra flere synspunkter. Dette var en egenskap jeg fra før ikke helt hadde mestret, men etter og skrive flere blogg innlegg de siste ukene har jeg lagt merke til at jeg har skrevet bedre tekster enn det jeg har gjorde tidligere. En slik egenskap er utrolig viktig å eie som student. jeg har også lært om uttalige tekologier som kan endre måten vi driver og ser verden på i fremtiden samt nå tiden , men dette kommer jeg mer innpå lengre ned i refleksjons notatet.

Det er en del av tekologiene eller innvoasjonene jeg har skrvet om i bloggen min som kan i feil hender skape et stort problem for samfunnet og tilstanden på blant annet personvern til mennesker for eksempel så kan blokkjede tekologien. selvom det er mye bra som denne tekologien kan brukes til så kan mest sanynlig bli brukt til å skade sivilbefolkningen. Det kan for eksempel brukes av kriminelle til å flytte, lagre, overføre og foreta ulovlige transaksjoner på internett.

Det var et spesielt tema som jeg syntes var spennende å skrive om da jeg først skulle sette meg ned med det og det var om algortime manipuleringen som de store platform selskapene utfører slik at du og jeg kan få en type skreddersyd opplevelse på plattformen for eksempel, men jeg skrev også om hvordan det å påvirke algortimer kan være negativ og kan opptre mot brukere og utviklere på forskjellige platformer. temaet åpnet øynene mine å ga meg en annen synsvinkel inn til hvordan de store plattformene som Youtube, Spotify, Instagram og Facebook driver virksomhetene sine på internett.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *